Freke Meijer-Nap

Freke Meijer-Nap Zorg-Zangeres Zingen in de Zorg

Zorg-Zangeres in Woerden

Welkom! Ik ben Freke Meijer-Nap (1982). Van jongs af aan heb ik een passie voor muziek en samen zingen. Vroeger zong ik in (kinder)koren. Tegenwoordig zing ik in verschillende zanggroepen (waar ik ook regelmatig de rol van de dirigent heb overgenomen). Daarnaast ben ik solist in een koor en zing ik in verschillende bands (van gospel tot popmuziek).

Zingen geeft mij energie. Vooral samen zingen. De energie die dan vrijkomt is heerlijk. En ik heb gemerkt dat ik deze energie ook kan delen met anderen.

Naast dat ik werkzaam ben als Zorg-Zangeres, werk ik in de zorg. Hierbij kom ik veel in contact met mensen die extra zorg nodig hebben. Vaak moet je je leven aanpassen aan een nieuwe situatie. Muziek en zingen kunnen op zo`n moment veel betekenen. Ik heb gemerkt hoe sterk de kracht van muziek kan zijn. Zeker bij ouderen en bij mensen met een beperking. Als het voor mensen moeilijk wordt om te communiceren met woorden, dan kan muziek helpen. Muziek heeft een bijzondere, vitaliserende en positieve werking. Het kan mensen met geheugenproblemen weer terugbrengen in de tijd. Muziek is een krachtig medicijn. Een medicijn dat ik graag inzet en waarmee ik mensen kan helpen.

Tijdens een zangsessie is het belangrijk dat iedereen zich op zijn/haar gemak voelt. Dit doe ik door rustig te tijd te nemen, te luisteren en goed af te stemmen. Ik maak een persoonlijke liederenmap die aansluit bij de persoon en gebaseerd is op mooie herinneringen. Een zangsessie kan aan het begin vaak spannend zijn, maar als er verbinding wordt gelegd met iemand met dementie, kan er zoveel moois gebeuren.

Wilt u meer informatie, neem dan een kijkje op mijn website www.frekezingt.nl.

Specialisaties van Freke

Christelijke liederen

Christelijke Liederen

Naast popmuziek beschik ik over een groot repertoire aan christelijke liederen.

Zorgzaam

Ik ben werkzaam in de zorg.

Luisteren

Ik kan goed luisteren en mezelf inleven in de ander.

Contact opnemen

Heb je een vraag of zou je graag een Individuele Zangsessie voor jouw dierbare willen inplannen? Neem dan contact op met mij via 06-11502936 of info@frekezingt.nl of vul onderstaand formulier in.