Over

Zingen in de Zorg Maartje de Lint Trainer

Het gezicht achter Zingen in de Zorg is Maartje de Lint. Ze studeerde klassieke zang & opera aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam bij Cora Canne Meijer. In binnen- en buitenland stond zij als solist op opera- en concertpodia. Ze zong twintig jaar in het koor van De Nationale Opera te Amsterdam.

Tijdens haar concerten ervoer Maartje dat haar stem, speciaal bij mensen met geheugenproblemen, een bijzonder vitaliserende en positieve werking had. Ook familieleden reageerden emotioneel op het hernieuwde contact en de heldere gesprekken die opeens weer mogelijk waren. Maartje was daar zo door geraakt, dat zij ging onderzoeken hoe zij haar stem – en zingen in het algemeen – in een speciaal aanbod kon vangen om zo veel mogelijk mensen te kunnen helpen.

Zo werd in 2012 Zingen in de Zorg geboren. Sindsdien ontwikkelde Maartje diverse producten en diensten, zoals te zien op deze website. Ze  heeft haar kennis en ervaring inmiddels al met velen kunnen delen.

Haar CD van de liederencyclus December Songs van Maury Yeston is te beluisteren op iTunes & Spotify. Hierover zei componist Kees Olthuis:

Deze interpretatie van December Songs brengt tranen in mijn ogen. Maartjes stem is intens in expressie, dictie, en timbre.”

Maartje volgde ook de opleiding tot dramatherapeut bij Hogeschool Midden-Nederland en ze is gecertificeerd trainer (BGL Driebergen). Ook is zij gediplomeerd Intuition Practitioner (Centrum voor Effectieve Intuïtie te Haarlem) en gecertificeerd Peter Hess klanktherapeut.

In 2017 ontving Maartje het certificaat ‘Samen dementievriendelijk’ van Alzheimer Nederland. Lees het artikel bij nieuws. Daarnaast verzorgde zij in 2019 de randprogrammering van de tournee van ‘Vergeten, een voorstelling over dementie’ van het Nederlands Kamerkoor.

Team

Maartje werkt samen met een groep enthousiaste specialisten, van pianisten en componisten tot fotografen en illustrators, om iedereen betrokken bij het zorgen voor iemand met dementie te ondersteunen.

De wetenschap achter Zingen in de Zorg

Maartje hecht grote waarde aan kennis vanuit de wetenschappelijke wereld en werkt samen met o.a.:

Zingen in de Zorg Certificaten Maartje de Lint

Stichting Orpheus Curat

Stichting Orpheus Curat heeft ten doel om met zang en muziek een bijdrage te leveren aan de kwaliteit van leven van mensen met dementie, hersenaandoeningen of psychische klachten. De stichting tracht haar doel te verwezenlijken door inzet van Zing-Cirkels en andere producten en diensten van Maartje de Lint, om zo kennis en expertise te delen over de zachte kracht van zingen in de zorg. Lees meer over de stichting op https://www.orpheuscurat.nl.