Over

Zingen in de Zorg Maartje de Lint Trainer

Maartje de Lint is de artistiek leider en eigenaar van Zingen in de Zorg. Ze studeerde klassieke zang & opera aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam bij Cora Canne Meijer. In binnen- en buitenland stond zij als solist op opera- en concertpodia. Ze zong twintig jaar in het koor van De Nationale Opera te Amsterdam.

Tijdens haar concerten ervoer Maartje dat haar stem, speciaal bij mensen met geheugenproblemen, een bijzonder vitaliserende en positieve werking had. Ook familieleden reageerden emotioneel op het hernieuwde contact en de heldere gesprekken die opeens weer mogelijk waren. Maartje was daar zo door geraakt, dat zij ging onderzoeken hoe zij haar stem – en zingen in het algemeen – in een speciaal aanbod kon vangen om zo veel mogelijk mensen te kunnen helpen.

Zo werd in 2012 Zingen in de Zorg geboren. Sindsdien ontwikkelde Maartje diverse producten en diensten, zoals te zien op deze website. Ze  heeft haar kennis en ervaring inmiddels al met velen kunnen delen.

Vertragen, verstillen en verzachten, dat is het geheim voor succes.”

Maartje de Lint

Maartje volgde ook de opleiding tot dramatherapeut bij Hogeschool Midden-Nederland en is gecertificeerd trainer (BGL Driebergen). Ook is zij gediplomeerd Intuition Practitioner (Centrum voor Effectieve Intuïtie te Haarlem) en gecertificeerd Peter Hess klanktherapeut.

In 2017 ontving Maartje het certificaat ‘Samen dementievriendelijk’ van Alzheimer Nederland. Lees het artikel bij nieuws. Daarnaast verzorgde zij in 2019 en 2021 de randprogrammering van de tournee van ‘Vergeten, een voorstelling over dementie’ van het Nederlands Kamerkoor.

Zingen in de Zorg Certificaten Maartje de Lint

De wetenschap achter Zingen in de Zorg

Wij werken met de beproefde BASE methode. Lees hier meer over BASE en onze wetenschappelijke achterban.

Stichting Orpheus Curat

Stichting Orpheus Curat is de ondersteunde partner van Zingen in de Zorg. Zij heeft ten doel om met zang en muziek een bijdrage te leveren aan de kwaliteit van leven van mensen met dementie, hersenaandoeningen of psychische klachten. Lees meer over de stichting op https://www.orpheuscurat.nl.