Individuele Zangsessies

Soms is het een te grote uitdaging om met je dierbare met dementie het huis nog uit te gaan. Thuis zingen kan altijd. Met individuele zangsessies, in een voor jou en jouw dierbare bekende omgeving, kan onderling vertrouwen groeien en kom je op een positieve manier in contact met elkaar. Samen zingen kan nu ook met steun van Maartje de Lint als coach en zangeres of met een door haar opgeleide coach / zanger(es). Je kunt natuurlijk ook zelf aan de slag met de Zing-Cirkel-Online.

Samen zingen zal zorgen voor verlichting in soms zware tijden. Juist bij onbegrepen gedrag (gedrag dat je moeilijk kunt verklaren) kan zingen iemand weer in het hier en nu en tot rust brengen. Ook bij afasie (niet uit je woorden kunnen komen) werkt zingen wonderbaarlijk; als vanzelf zingen mensen hele liedteksten mee. Vaak is daarna ook een gesprek mogelijk of spreekt men plotseling in volzinnen.

Zingen in de Zorg Individuele Zangsessies

“Mijn vader was al een aantal weken in slechte conditie, maar Maartje zorgde ervoor dat hij weer vrolijk werd. Hij had een glimlach van oor tot oor tijdens het zingen en zong zelfs soms mee! Toen ik vertrok, sprak hij een hele zin tegen me, iets wat al lang niet meer was gebeurd… Maartje gaf me een moment om nooit te vergeten. Niemand pakt dit van me af, dacht ik op de weg naar huis in de auto!”

Dochter

Interesse in Individuele Zangsessies?

De Individuele Zangsessies door Maartje de Lint of een van haar medewerkers worden voor € 65,29 per uur vergoed uit het Persoonsgebonden Budget (PGB).

Maartje biedt deze dienst aan in regio Heiloo-Limmen-Castricum-Alkmaar en Bergen. Gewerkt wordt o.a. met het Zing-Cirkel Muziekboek. Maartje selecteert en traint zangeressen, zangers en zorgmedewerkers om zangcoach te worden, zodat je in heel Nederland deze hulp kunt aanvragen.