Zingen voor je Brein

Voor vitaliteit en verbinding

Wat is Zingen voor je Brein?

Zingen voor je Brein is een gespecialiseerd programma voor iedereen vanaf 18+ met een uitdaging in het brein. Ben je herstellende van een burn-out of heb je een stressvolle periode achter de rug? Ben je aan het revalideren of herstellen na ziekte, ongeval of rouwproces, ben je een HSP (hoog sensitief persoon), bevind je je in het autisme spectrum of heb je LTH (licht traumatisch hersenletsel)? Dan ben je op je plek bij ons. Met de speciale methodische werkwijze van Maartje de Lint zul je al snel merken dat de manier van samen zingen die zij gebruikt direct een positief effect heeft op lichaam en geest. Wij creëren voor jou een prikkelarme omgeving omdat wij als geen ander weten hoe overweldigend de wereld van nu kan zijn. Bij ons staan rust, vertraging en verstilling hoog in het vaandel!

Je hoeft geen zanger/es te zijn om deel te nemen aan Zingen voor je Brein, het activeren van jouw eigen unieke stemgeluid is voldoende om de heilzame kracht op jouw lichaam te ervaren. De liederen zijn laagdrempelig en zeer eenvoudig, soms bekend, soms nieuw. Met de steun van Maartje’s warme stem en de prachtige gitaarbegeleiding van gitarist Peter Vogelaar voel je je veilig en ondersteund. Je kunt helemaal zijn wie je bent, en je stem mag klinken zoals je die gegeven is; uniek en prachtig!

Toen ik de aankondiging van Zingen voor je Brein las, zat ik al bijna een jaar ziek thuis vanwege een -letterlijk en figuurlijk- gebroken hart. De eerste twee keer kwamen er bakken met spanning en verdriet los. Maartje was een geweldige steun en wist precies hoe ze contact met mij kon maken te midden van de groep. Zingen begon te voelen als balsem op mijn hart, zo helend was het. Ik bloeide weer op!

Marlene, deelneemster

De wetenschap achter Zingen voor je Brein

Na jaren als professioneel operazangeres werkzaam te zijn, heeft Maartje haar bakens al vele jaren verplaats naar de heilzame kracht van samen zingen. En dat doet zij altijd met de kennis en ondersteuning van de wetenschap.
Tijdens de samenzang sessies zul je stap voor stap informatie krijgen over de werking van ons brein, ons hart en onze darmen; onze hoofd en sub-breinen, die samenwerken voor onze vitaliteit. Je zult leren over onze hormonen die we activeren tijdens het zingen, over ons zenuwsysteem, de ademhaling en het bewust sturen van je energie niveau naar rust of energie. Jouw stem is het middel en Maartje is jouw gids.

“Iedere keer na de cursus ga ik zingend op de fiets naar huis. Het samen zingen geeft altijd een blij gevoel. 
De gekozen liederen benadrukken dat iedereen het goed doet. Dat perfectie niet hoeft. Ik vind het heel bijzonder dat het samen zingen zoveel impact heeft op mensen”.

Carrie, deelneemster

Samen zingen helpt om je eigenheid, je identiteit weer te ervaren en doet je zelfvertrouwen groeien. Samen zingen stimuleert de neuroplasticiteit; groei van hersenverbindingen. Wetenschappelijk is aangetoond dat samen zingen op sociaal-emotioneel, fysiek, cognitief en muzikaal niveau ontwikkeling laat zien. Zingen is daarbij een directe en praktische manier om stress te verlagen. Je functioneert beter en ervaart meer innerlijke balans. 

Tot slot samengevat: Vanuit de wetenschap en onze ervaring is gebleken dat samen zingen de kwaliteit van leven en het algemene gevoel van welzijn van de mensen significant verhogen.


Haal Zingen voor je Brein in huis!

Zingen voor je Brein is een ‘incompany’ training. Bedrijven, artsenorganisaties, ziekenhuizen, revalidatie en reintegratie organisaties kunnen contact opnemen om Zingen voor je Brein te integreren in hun personeels aanbod voor vitaliteit en gezondheid, ook preventief. Naast de maandelijkse live samenzang sessies ontvangen deelnemers artikelen en ondersteunende informatie. Zij kunnen daarnaast zingen met een video bestand dat via de smartphone thuis of onderweg gebruikt kan worden om regelmatig te blijven oefenen. Daarnaast is er ondersteuning in de vorm van een intranet pagina waar alles overzichtelijk terug te vinden is. Deelnemers hebben exclusief toegang tot deze pagina. Bij vragen staat Maartje de Lint klaar voor antwoorden en ondersteuning tussen de live samenzang sessies. We komen graag in gesprek om de mogelijkheden te bespreken!

Meer informatie?
Ga naar Zingen voor je Brein op Facebook
Ga naar Zingen voor je Brein op LinkedIn