Zing-Cirkel in de zorginstelling

Zorgprofessionals kunnen hun werk prettiger en effectiever doen door samen met de bewoner(s) te zingen. Mantelzorgers krijgen door samenzang houvast in contact bij een bezoek. Kortom: een Zing-Cirkel in de zorginstelling brengt kwaliteit en verbinding in het dagelijkse leven van mensen met dementie.

Speciaal bij onbegrepen gedrag (gedrag dat je moeilijk kunt verklaren) kan zingen iemand weer in het hier en nu en tot rust brengen. Ook bij afasie (niet uit je woorden kunnen komen) werkt zingen wonderbaarlijk; als vanzelf zingen mensen hele liedteksten mee. Vaak is daarna ook een gesprek mogelijk of spreekt men plotseling in volzinnen.

“Maartje heeft het talent om op een zachte en intuïtieve manier contact te maken met onze bewoners, zodat mensen zich direct uitgenodigd voelen om mee te zingen. Je ziet ze letterlijk wakker worden. Speciaal na de pauze van de Zin-Cirkel kun je de positieve energie voelen, die is gegroeid tijdens het zingen.”

Verzorgende Bij Mariënacker

Meezingen in de huiskamer?

Ga aan de slag met Zing-Cirkel-Online, een meezingprogramma om in deze tijden toch ‘samen’ te kunnen zingen thuis met een naaste of vanuit de zorginstelling met het personeel.

Zing-Cirkel Boekenpakket Zingen in de Zorg

Aan de slag met een Zing-Cirkel?

Benieuwd hoe je een Zing-Cirkel in de zorginstelling kan opzetten? Het boek ‘Ik start een Zing-Cirkel’ is een handzame leidraad om als zanger(es) een Zing-Cirkel op te zetten.

Wil je gelijk aan de slag met zingen? Het Zing-Cirkel-Muziekboek is bijzonder geschikt om als mantelzorger, naaste of zorgverlener met iemand met dementie liedjes te zingen.