Zing-Cirkel in de eigen wijk

Mee blijven doen en kijken naar wat je nog wél kunt buiten de deur: in de plaats waar je woont, je dorp, je wijk. Ook na de diagnose dementie blijven meedoen in het sociale leven. Dat is het doel van de Zing-Cirkel in de eigen wijk. Én de missie van Maartje, haar pianist en team van vrijwilligers.

In Heiloo heeft de Zing-Cirkel al veel mensen met dementie geholpen om weer volop mee te doen, verhalen aan elkaar te vertellen, nieuwe contacten en vriendschappen op te bouwen. De deelnemers hebben er weer vertrouwen in zichzelf door gekregen. Ze blijken nooit te vergeten, dat ze die middag naar de Zing-Cirkel gaan. Ook muziek van vroeger komt weer volop bij hen boven. Steeds vaker zingen ze ook thuis en luisteren ze naar hun favoriete muziek.

Zing-Cirkels in de rest van Nederland

Door een gecertificeerde Zorg-Zanger/es

Hieronder de informatie over deze Zing-Cirkels en hoe u zich kunt opgeven.
Zing-Cirkel Swifterbant door Zorg-Zangeres Marian de Waal, neem hier contact met Marian op
Zing-Cirkel Heemskerk door Zorg-Zangeres Lieke Hoogland, neem hier contact met Lieke op

Zing-Cirkel Heiloo

Zing-Cirkel Heiloo wordt ondersteund door Stichting Orpheus Curat. Ze startte vanaf januari 2017 en was de eerste Zing-Cirkel in Nederland volgens de BASE Methodiek van Zingen in de Zorg. Al vele deelnemers hebben zo de zachte kracht van samen zingen kunnen ervaren. Wil u, of uw familielid ook meedoen? U bent van harte welkom!

Zing-Cirkel Heiloo

Zing-Cirkel Heiloo onder leiding van Maartje de Lint of Sanne Mallant en pianist Henk is er elke 14 dagen op woensdag middag. Inloop met koffie/thee vanaf 14.30 uur. We zingen van 15.00-16.00 uur.
Data 2023: 29 november en 13 december. 
Data 2024: 10 en 24 januari, 7 en 21 februari, 6 en 20 maart, 3 en 17 april, 1, 15 en 29 mei, 12 en 26 juni. 
Aanmelden of vragen? Neem contact op met Maartje

Ik Start een Zing-Cirkel Praktijkgids Zingen in de Zorg

Start zelf ook een Zing-Cirkel!

Samen met Marcelle Mulder schreef Maartje de Lint de handleiding: ‘Ik start een Zing-Cirkel’, een praktijkgids voor het opzetten van een Zing-Cirkel voor thuiswonende mensen met geheugenproblemen én hun mantelzorgers. Zo kun je direct aan de slag!