Zing-Cirkel in de opera

Met gelijkgestemden blijven genieten

‘In mij zingt een lied’, dat is de naam van het educatieve project van het Operahuis in Leipzig, Duitsland onder leiding van Maartje de Lint. Dit project richt zich op opera- en klassieke muziekliefhebbers met geheugenproblemen én hun mantelzorgers.

Het is Maartjes missie om operaliefhebbers die getroffen zijn door dementie de waarde en het plezier van zingen met elkaar te delen in hun eigen vertrouwde operahuis. In de sfeer en ruimtes die ze goed kennen van hun jarenlange operabezoek. Vóór en na het zingen is er ruimte voor gesprek. Regelmatig ontstaan er vriendschappen en worden er gezamenlijke uitjes gepland.

Organisatie

De organisatie van ‘In mij zingt een lied’ ligt bij de verschillende afdelingen van het Operahuis in Leipzig. Zangeres en pianist worden door de opera geëngageerd en zijn de spil van de groep. Daarbij ondersteunt een team van vrijwillige koorzangers de samenzangochtenden.

Het plaatselijke platform voor mensen met dementie maakt het contact met mogelijk geïnteresseerden. Ook dragen zij zorg voor het aanmelden van deelnemers.

Interesse om ‘In mij zingt een Lied’ op te zetten?

Operahuizen, concertzalen en theaters die ook ‘In mij zingt een Lied’ willen opzetten als participatieproject, kunnen via onderstaande knop contact opnemen.