Yvette Wattimurij

Zorg-Zangeres in Leerdam

Toen bij mijn moeder vasculaire dementie werd vastgesteld, wist ik weinig over de ziekte dementie en hoe je moest omgaan met mensen met dementie. Door dagelijks bij haar te zijn, heb ik ongemerkt veel van haar geleerd. Hoe ik het beste kon omgaan met haar onzekerheid, haar gevoel van onveiligheid, haar verdriet. Zij heeft mij geleerd te luisteren. Door rust te creëren en te vertrouwen op mijn eigen gevoel, kreeg zij ook rust en durfde zij meer haar gevoel te uiten. Hier is mijn passie voor dit vak geboren. Het creëren van een diepere verbinding.
Mijn naam is Yvette Wattimurij en ik ben opgeleid tot Zorg-Zangeres. Ik houd ervan om de diepere verbinding te maken met mensen met dementie, door gebruik te maken van muziek. Er wordt ook wel gezegd dat muziek de sleutel tot het geheugen is.

Emotie
Samen zingen met iemand met dementie heeft direct effect op het emotionele leven van de persoon met dementie. Zingen opent en geeft een veilige haven om de emotie te tonen. Emotie is ook vaak vastgezette spanning die loskomt.

Herinnering
Aan een lied of melodie die iemand ooit gehoord heeft in zijn of haar leven zit een herinnering. Vaak komen na het zingen dan ook verhalen los en is het zelfs mogelijk dat mensen, die niet of nauwelijks praten, hele verhalen beginnen te vertellen.

Beweging
Als je gaat zingen gaan mensen vaak automatisch meebewegen, wiegen of mee ´dirigeren’.

Kortom, alle breingebieden zijn aan het werk en worden door elkaar geactiveerd. Dit kan zorgen voor een verbeterde stemming en gedrag.

De Zorg-Zangeres in mij
Zingen is mijn tweede natuur. Op deze manier wil ik verbinding maken met uw dierbare met dementie en zo langzaam de authentieke persoon weer te zien achter de dementie, want iemand is zoveel meer dan alleen maar zijn of haar ziekte.

Specialisaties van Yvette

Verbinden

Het creëren van een diepere verbinding

Muziek

Zing naar de herinnering

Zorgzaam

Kwaliteit van leven verhogen

Contact opnemen

Heb je een vraag of zou je graag een Individuele Zangsessie voor jouw dierbare willen inplannen? Neem dan contact op met mij via 06-30019705 of yvette.wattimurij@gmail.com of vul onderstaand formulier in.