Monique van de Keer

Monique van de Keer Zorg-Zangeres Zingen in de Zorg

Zorg-Zangeres in Hillegom / Leiden

Van kleins af aan zing ik al, en wist ik onbewust dat zingen mij heel gelukkig maakt. Het maakt me blij, en op school wist ik niets anders te worden dan zangeres. Nu weet ik dat ik dat ik mensen gelukkig kan maken met mijn stem.

Na de kleinkunstacademie ben ik gaan optreden in verschillende formaties. De laatste jaren treed ik op voor ouderen in zorginstellingen, alleen en met het Trio van Toen. Wat daaraan zo fijn is dat ik de mensen tijdens een optreden zie veranderen, van heel passief in hun stoel zitten, zie ik mensen veranderen in blije mensen die meezingen en bewegen.

Dat maakt mij zo blij. Veelal komt er een mantelzorger of partner na afloop van een optreden naar mij toe, met de meest ontroerende verhalen hoe hun partner het optreden heeft ervaren. Zoals die keer dat een dame haar man terug had gebracht naar zijn kamer, haar man in een rolstoel met afasie, ging opeens weer vertellen, hoe mooi hij de muziek vond en vervolgens zei hij dat hij van haar hield, en gaf haar een kus. Dat had hij al jaren niet meer gedaan. Mevrouw kwam ontroerd terug naar mij om mij dit te vertellen. Daarom doe ik dit mooie werk.

Individuele Zangsessies

Voor en samen met mensen met dementie is samen zingen, 1 op 1 zingen fantastisch. Eerst kom ik vrijblijvend kennismaken. Op een vaste dag op een vast tijdstip kom ik iedere week bij de mensen thuis, en daar kijken we allebei naar uit. Mijn repertoire pas ik aan de diegene aan waar ik thuis kom. Wat vond hij of zij vroeger mooi om te zingen, van welke muziek hield hij of zij, en in welke taal of welke stijl. Samen maken we er een heerlijk uur van. Van de partner krijg ik vaak terug dat meneer of mevrouw zo veel meer aanwezig is na afloop en verandert, in positieve zin.

Zing-Cirkel op locatie

In een zorginstelling kan ik een Zing-Cirkel organiseren. Wekelijks komen we, zingende mensen met dementie (en evt. ook hun naasten) en ik samen. De begeleiding is door een pianist. Door zo samen te zingen ontstaat er activiteit en plezier. Mensen krijgen weer verbinding met elkaar en met verloren geraakte mentale en fysieke vermogens. Samen zingen activeert hun ontwikkeling: sociaal, emotioneel en muzikaal. Samen zingen maakt ook ons klankgeheugen wakker en stimuleert omliggende hersengebieden. Herinneringen en verhalen komen los. Mensen krijgen weer zelfvertrouwen en maken weer contact met hun omgeving.

Specialisaties van Monique

Afstemmen

Niemand is hetzelfde.

Optreden in de zorg

Ik verzorg optredens in zorginstellingen solo, met een zeer breed repertoire en met Het Trio van Toen, heerlijke liedjes uit de jaren 50 en 60.

Verbinden

Samen maak je het mooier.

Contact opnemen

Heb je een vraag of zou je graag een Individuele Zangsessie voor jouw dierbare willen inplannen? Neem dan contact op met mij via 06-22958318 of info@moniquezingt.nl of vul onderstaand formulier in.