Femke Hockx

Femke Hockx Zorg-Zangeres Zingen in de Zorg

Zorg-Zangeres in Den Dolder

Wat is het heerlijk om te merken dat de liefde voor de muziek en het zingen ook voor mensen met dementie toegankelijk blijft! Ik ben Femke en zing graag met uw geliefde met dementie in Individuele Zangsessies.

Ik vind het inspirerend om samen te ontdekken van welke muziek iemand opbloeit. In de Individuele Zangsessies stem ik helemaal af op wat op dat moment passend is. Daarom is het ook voor eenieder toegankelijk. Zowel voor mensen voor wie stemgebruik niet meer vanzelfsprekend is als voor mensen die nog heel vrij kunnen zingen. We zingen samen, dus mijn eigen stem is ondersteunend, dragend. We mogen helemaal vrijkomen van oordelen over de stem en muziek, om de liederen in het moment te beleven. De keuze van het repertoire stem ik persoonlijk af.

Sinds mijn afstuderen als klassiek zangeres ben ik de afgelopen 15 jaar werkzaam geweest in de muziek. Mijn passie komt met name naar voren wanneer ik met mijn zang iets voor mensen mag betekenen. Ik zong gevarieerde klassieke programma’s in zorginstellingen en tijdens vele uitvaarten. Ook gaf ik zanglessen met een breed repertoire in verschillende stijlen. Als Zorg-Zangeres voel ik me helemaal thuis, het is zo dierbaar om mensen met dementie op deze manier bij te mogen staan.

Wat de muziek los masseert aan herinneringen, oplevingen, zin om te dansen, verhalen te vertellen… is zo divers. Altijd weer een wonder om mee te mogen maken. Ik maak deze reis, op zoek naar wat nog wel kan, graag samen met u!

Stel iemand bevind zich in een verduisterde omgeving. En raakt langzaam maar zeker zijn oriëntatie kwijt, ook vervagen de herinneringen aan het leven hiervoor langzaam maar zeker. Hoe fijn zou het dan zijn wanneer er iemand langs kwam en naast hem/ haar stond, met een lantaarn. Telkens weer samen belevend wat er zich die keer aandient in het schijnsel, een herinnering, een beeld, een mooie tekst, een dansje of misschien een fijn gesprek…

Zo beleef ik de Individuele Zangsessies. Het zingen zet in ons innerlijk iets in gang, waardoor we waardevolle momenten mogen beleven.

Specialisaties van Femke

Antroposofische Gezondheidszorg

Antroposofische
gezondheidszorg

Ik heb tevens een antroposofische zangscholing en ervaring met het werken in een antroposofische setting.

Zing-Cirkel

In een Zing-Cirkel zingen we in een ruime kring. Dit kan ook binnen een instelling of dagbesteding. Het programma kan op maat gemaakt worden.

Zangles

Ik heb ruime ervaring met lesgeven, en help u graag op deze manier meer met uw naasten te gaan zingen.

Contact opnemen

Heb je een vraag of zou je graag een Individuele Zangsessie voor jouw dierbare willen inplannen? Neem dan contact op met mij via 06-24810278 of klankenkunst@gmail.com of vul onderstaand formulier in.