Elske Fekkes

Zorg-Zangeres in Friesland

Ik ben Elske, Zorg Zangeres met een verpleegkundige achtergrond. In mijn werk als verpleegkundige heb ik gezien hoe intens dementie kan zijn voor mensen met dementie zelf als voor de naaste. Daarnaast heb ik in mijn werk als zangeres gezien dat muziek maken verbindt, heelt en sterkt. Deze twee ervaringen komen samen in mij als Zorg Zangeres. Met de kennis van deze achtergronden kan ik als Zorg-Zangeres steun geven, aan de persoon met dementie én aan de naasten, door middel van de Individuele Zangsessies.

Waarom een Individuele Zangsessie

Het is wetenschappelijk bewezen dat samen zingen meer kwaliteit van leven geeft voor mensen met dementie en voor de mensen daaromheen.

‘Door het zingen gaan mijn emoties stromen, en dat geeft een goed gevoel’

Dat is wat een Individuele Zangsessie kan geven. Je laat je stem horen, je voelt (weer) wie je bent. Álles mag en kan er zijn.

‘Vroeger zongen we thuis bij het afwassen, en wat was dat gezellig!’

Herinneringen komen boven, een lach op het gezicht! Alle verhalen komen eruit, het is fijn om daar over te praten. Ik luister en geef alle ruimte.

Ik kan merken dat mijn vader weer meer praat’

Samen zingen biedt kansen op ontwikkeling. Het structureel aanbieden van Individuele Zangsessies kan ervoor zorgen dat de ontwikkeling van het brein weer op gang komt bij mensen met dementie.

Hoe wonderlijk en mooi!

Op mijn website www.elskefekkes.nl is er nog meer informatie te vinden over mij en mijn werk als Zorg Zangeres. Mijn mailadres is info@elskefekkes.nl, u mag alle vragen stellen die u wilt.

Oant sjen!

Specialisaties van Elske

Antroposofische Gezondheidszorg

Zorg achtergrond

Ik heb ruime ervaring in de zorg met mensen in de thuissituatie.

Repertoire

De liederen stem ik volledig af op uw voorkeur. Van kerkelijk tot klassiek: alles kan!

Afstemmen

Hoe u zich ook voelt, welke emoties er ook zijn, ik kijk naar wat u nodig heeft.

Contact opnemen

Heb je een vraag of zou je graag een Individuele Zangsessie voor jouw dierbare willen inplannen? Neem dan contact op met mij via 06-55865800 of info@elskefekkes.nl of vul onderstaand formulier in.