Shirley Tuheteru

Zorg-Zangeres in Woerden en omgeving

Hallo welkom! Mijn naam is Shirley Tuheteru (1969).

Ikzelf ben sinds 2005 in aanraking gekomen met de ziekte dementie. Mijn moeder had de diagnose vasculaire dementie en is in 2011 overleden. Bij mijn vader is sinds 2017 dementie/Alzheimer vastgesteld; hij woont sinds 2019 bij het verpleeghuis in Woerden bij de afdeling ‘kleinschalig wonen’. Het ziekteproces verliep/verloopt bij beide ouders anders. Ik heb geen zorgachtergrond en werk fulltime als projectcoördinator bij ProRail.

Door mijn moeder ben ik als jong-volwassene ingestapt bij het kerkkoor waar zij destijds dirigente van was. Het zingen is me met de paplepel ingegoten, omdat mijn ouders kerkelijk actief waren. Mijn vader is emeritus-voorganger van de Moluks Evangelisch kerkgemeenschap (GIM) in Nederland, en moeder is voor haar trouwen ook zondagschool-leidster geweest in Breukelen. Van december 2011 tot december 2023 heb ik het a capella kerkkoor mogen begeleiden als dirigente.  

Steeds vaker komt het ziektebeeld dementie/Alzheimer voor binnen de Moluks/Indische gemeenschap. Muziek, mede door zang en dans is een wezenlijk onderdeel van cultuurbehoud en -beleving binnen deze gemeenschap. Door nicht én collega Zorg-Zangeres Yvette Wattimury ben ik bij Zingen in de Zorg terecht gekomen en heb ik de opleiding tot Zorg-Zangeres gevolgd. Daarnaast kan ik vanuit persoonlijke ervaring als mantelzorger van meerwaarde zijn voor zowel de persoon met dementie als zijn naaste omgeving / de mantelzorger.  

Samen zingen, samen muziek maken kan zoveel emoties losmaken dat men hierdoor allerlei herinneringen weer mag herbeleven. De persoon, de mens achter de dementie wil ik weer een stem geven door mijn stem als zorginterventie aan te bieden. Hoe bijzonder mooi is dit om te doen mét en voor personen die dementie hebben!

Neem gerust contact met mij op om te bespreken hoe ik kan ondersteunen met een individuele zangsessie bij u thuis of op locatie, of hoe u mij kunt inzetten bij het begeleiden van een zingcirkel. Ik kijk er naar uit om u te ontmoeten!

Specialisaties van Shirley

Muziek

Samen maken wij uw persoonlijke liedjesmap. Voor o.a. het genre zeemansliedjes, geestelijke liederen, Moluks/Indische liedjes kunt u bij mij terecht!

Verbinding

Op basis van de persoonlijke liedjesmap is er contact, verbinding. Een bepaald liedje kan bijv. helpend zijn om de gemoedsrust positief dan wel meewerkend te laten zijn.

Begrip & aandacht

Vanuit mijn persoonlijke ervaring als mantelzorger bied ik een luisterend oor voor de dierbare als zijn naaste omgeving.

Contact opnemen

Ik ondersteun u of uw dierbare graag als Zorg-Zangeres vanuit Zingen in de Zorg.
Hebt u een vraag of zou u graag een Individuele Zangsessie voor uw dierbare willen inplannen,
neem dan vrijblijvend contact met mij op via 06-50908111 of s.tuheteru69@gmail.com
of vul onderstaand formulier in.