Wieke Ubels

Wieke Ubels Zorg-Zangeres Zingen in de Zorg

Zorg-Zangeres in Haarlem / Leiden

Graag stel ik mij aan u voor. Mijn naam is Wieke Ubels. Als Zorg-Zangeres kom ik heel graag zingen voor en met uw dierbare met dementie. In de loop der jaren heb ik veel ervaring opgedaan in het zingen met mensen met dementie (waaronder mijn moeder).  Wat ik in de praktijk waarneem is dat door het zingen van liedjes van vroeger of intuïtief puur klanken maken het contact dieper wordt, emoties kunnen stromen, er meer blijdschap en ontroering is, zeker als er echt speciaal één op één gezongen wordt.

Ook zet de muziek vaak aan tot beweging en het delen van verhalen die bovenkomen. Hartverwarmend en verrijkend voor iedereen. Er zijn zó veel mooie momenten te benoemen. Een voorbeeld daarvan is een vrouw in het tehuis waar ik (samen met een collega) zing die helemaal blij naar mij toekwam en zei: “Ik verlang gewoon naar jullie….” Dat is zó mooi om te horen, te meer daar het tijdsbesef vaak verdwijnt bij mensen met dementie. Dit wijst erop dat er weer delen in de hersenen geprikkeld worden waardoor de persoon weer even meer mens wordt: weer uitkijkt naar iets, je herkent, meer praat opeens of blijer is de rest van de dag. Ook voor de mantelzorger is dit een stukje verlichting en daar draag ik graag mijn steentje aan bij.

Wilt u kennismaken en praten over de mogelijkheden? Met plezier maak ik een afspraak met u.

Specialisaties van Wieke

Zangdocente/dirigente

Voor iedereen die graag wil (leren) zingen en daar plezier aan wil beleven!

Pansori-klanktherapeut

Hierbij stem ik me af op degene voor wie ik ga zingen en laat ik intuïtief de klank haar werk doen.

Aura reader

Een reading kan inzicht geven in hoe je in het leven staat op dit moment.

Contact opnemen

Heb je een vraag of zou je graag een Individuele Zangsessie voor jouw dierbare willen inplannen? Neem dan contact op met mij via 06-52421277 of wieke.ubels@gmail.com of vul onderstaand formulier in.