Marjolein Verburg

Marjolein Verburg Zorg-Zangeres Zingen in de Zorg

Zorg-Zangeres in Amsterdam

Ik ben Marjolein. Al mijn hele leven zing ik. In ons  gezin werd er veel gezongen en ik zong in kinder- en jeugdkoren. Ik merkte dat muziek zo belangrijk voor mij was, dat ik er mijn beroep van wilde maken. Ik heb jarenlang in een a cappella ensemble gezongen, met concerten over de hele wereld. Maar hoe groot de concertzaal ook was, hoeveel mensen er ook in de zaal zaten: ik merkte dat ik toch vaak allerlei individuele lijntjes had met mensen in het publiek. Dat ik vaak het gevoel had dat ik speciaal voor iemand zong. Ik ervaar vaak dat ik me via zingen heel sterk met iemand kan verbinden. Dat muziek een universele taal is, die woorden overbodig maakt. En dat het zo’n groot cadeau kan zijn om toegezongen te worden.

Individuele Zangsessies

Zingen kan zoveel moois brengen. Voor iedereen, maar zeker ook voor iemand met dementie. Iemand wiens wereld niet meer vertrouwd en veilig voelt. Iemand die zich niet meer kan uitdrukken met de woorden van eerder. Iemand voor wie de wereld steeds minder kleur heeft.

Ik zou het heel fijn om weer wat kleur terug te kunnen brengen in het leven van uw naaste met dementie. Samen zingen kan troost bieden, een uitlaatklep voor emoties zijn en ontspanning en vrolijkheid brengen. En door het samen zingen worden slapende hersengebieden weer geactiveerd. Het is bijzonder om te zien hoe iemand na een Individuele Zangsessie weer wat meer terug kan komen in het hier en nu, hoe iemands ogen weer gaan stralen en hoe er soms zelfs weer gesprekken op gang komen die je al niet meer voor mogelijk had gehouden.

In een Individuele Zangsessie stem ik het repertoire helemaal af op uw dierbare: van welk repertoire houdt uw naaste, wat heeft uw naaste vandaag nodig? Is het een dag waarop we met veel energie en vrolijkheid gaan zingen? Of is het meer een dag voor troostmuziek? Of misschien beginnen we wel klein en troostend en eindigen we na een uur met een vrolijk lied uit volle borst!

Meer informatie

Wilt u  als mantelzorger meer weten over wat ik voor uw naaste met dementie kan betekenen? U mag altijd bellen voor meer informatie. Ook kom ik heel graag een keer langs om kennis te maken, om meer uitleg te geven en wie weet om zelfs al iets te zingen met uw naaste.

Specialisaties van Marjolein

Psycholoog

Naast zangeres ben ik ook afgestudeerd ontwikkelings-psycholoog. Ik heb kennis van en een grote interesse in de ontwikkeling van mensen en in wat iemand nodig heeft om zich te kunnen ontwikkelen.

Educatie

Ik heb ruime ervaring met lesgeven. Muziekles en workshops aan groepen of individuen. Ik vind het heel mooi om op die manier mijn liefde voor het vak door te kunnen geven.

Zing-Cirkel

Ik zing ook met groepen mensen. In een Zingcirkel zing ik samen met mensen met dementie, hun naasten, vrijwilligers en professionals, begeleid door een pianist. Klik hier voor meer informatie.

Contact opnemen

Heb je een vraag of zou je graag een Individuele Zangsessie voor jouw dierbare willen inplannen? Neem dan contact op met mij via 06-46035861 of marjolein_verburg@hotmail.com of vul onderstaand formulier in.