Laura Maria van Rhee

Laura Maria van Rhee Zorg-Zangeres Zingen in de Zorg

Zorg-Zangeres in Utrecht

Wat fijn dat je me opzoekt! En wat mooi dat je bij Zingen in de Zorg bent beland. Misschien ben je op zoek naar ondersteuning voor een dierbare met dementie. Medische en formele aspecten van zorg omtrent dementie kunnen veel aandacht en energie slurpen. Ik zou u graag helpen met warm-menselijke, muzikale zorg. Zodat ook deze tijd van ziekte gedragen wordt door mooie en warme momenten van verbinding.

Iets over mij

Ik ben Laura, afgestudeerd Docent Muziek en Zorg-Zangeres in Utrecht. Ik speel graag altviool, maar nog liever zing ik. Mijn muzikale smaak is heel erg wijd, dus voor ieder wat wils! Ik ben een veelzijdig type, vrolijk, open en rustig. Mijn focus ligt op een onverdeelde aandacht voor het persoonlijke welzijn van mensen.

Waarom doe ik dit

Tijdens mijn studie merkte ik dat mijn hart veel meer uitging naar ouderen met dementie dan naar het lesgeven van kinderen. Dat laatste is ook mooi, maar het eerste past veel beter bij mij! Ik vind het heel betekenisvol om bij te dragen aan het welzijn van mensen in de laatste fasen van het leven. Het viel me tijdens stages en bijbanen altijd op dat iemand opeens ‘aan’ kon gaan door bijvoorbeeld een kerstlied te zingen. Muziek had overduidelijk een groot positief effect op het gemoed en veroorzaakte een geestelijke activering. Ik wilde hier meer mee doen en volgde de opleiding tot Zorg-Zangeres bij Zingen in de Zorg. Ook ga ik komend jaar de Master Muziektherapie volgen. Muziek is zo nodig voor je geestelijke gezondheid.

Wat is het

Een Individuele Zangsessie met mij is als een warm muzikaal bad, speciaal voor degene met dementie. Met persoonlijk geselecteerde liederen ligt de focus even helemaal op elkaar, het samen zingen en alles wat daarbij naar boven komt. Mijn aandacht ligt bij het afstemmen op wat iemand nodig heeft en het creëren van een veilige, positieve sfeer. Ik schrik niet weg van een beetje humor.

Wat heb je eraan

Het samen zingen is een prachtige manier om het welzijn van uw dierbare met dementie te verbeteren. Muziek raakt, geeft troost, zingeving, activeert het brein en roept mooie herinneringen op. Het is heel bijzonder dat muziek zo ook kan helpen met iemands besef van identiteit. Door muziek kan iemand zich weer herinneren wie hij of zij zelf is en altijd geweest is. Het geeft een boost aan je zelfvertrouwen als je merkt dat je nog allerlei liederen kent. Er zijn ook heel veel filmpjes op YouTube te vinden die dit gegeven onderstrepen. Deze ervaringen maken mij heel enthousiast mijn muzikale talenten op een zorgende, ontwikkelingsgerichte manier in te zetten.

Ben/ken jij iemand in Utrecht die ik hiermee zou kunnen ondersteunen in hun persoonlijke zorgpakket? Stuur deze informatie dan gerust door, of neem contact op met mij. Ik maak graag een telefonische afspraak om informatie uit te wisselen, of ik kom graag langs voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Specialisaties van Laura Maria

Instrumentenbegeleiding en arrangeren

Ik help je graag om op jouw niveau het instrument dat je altijd speelde te kunnen blijven bespelen, eventueel samen met mij op de altviool, piano of gitaar.

Christelijke liederen

Groot klassiek en christelijk repertoire

Ik kom uit vrij traditionele protestantse hoek en weet dus hoeveel extra betekenis de christelijke liederen kunnen hebben, evenals klassieke stukken.

Zing-Cirkel

Samen zingen in een cirkel: onder leiding van mij samen zingen met een groep mensen met dementie en hun naasten. Klik hier voor meer info over de Zing-Cirkel.

Contact opnemen

Heb je een vraag of zou je graag een Individuele Zangsessie voor jouw dierbare willen inplannen? Neem dan contact op met mij via 06-25311974 of lauramariavanrhee@gmail.com of vul onderstaand formulier in.