Janina Greven

Janina Greven Zorg-Zangeres Zingen in de Zorg

Zorg-zangeres in Volendam en West-Friesland

Hallo, mijn naam is Janina Greven-Plat en ben getrouwd, heb twee prachtige zoons, woon in Avenhorn en ik ben zangeres in hart en nieren. Ik ben opgegroeid in Volendam waar samen zingen en muziek maken heel normaal is. Muziek is voor mij altijd al een levensbehoefte geweest en zingen doe ik altijd en overal. Ik zing niet alleen omdat ik het leuk vind maar vooral omdat ik het vaak ook echt niet kan laten, ik heb het nodig. Ik knap ervan op, ik kan er mijn verdriet en frustratie in kwijt, ik haal er mijn kracht uit en daarnaast maakt het me enorm blij om mij te zijn.

Ik zing al ruim 25 jaar op diverse podia waarvan de laatste 10 jaren in de zorg en ik vind het altijd fascinerend wat zingen met mensen doet. Het zingen en meezingen met iemand zorgt dat mensen zich vrijer gaan voelen, veiliger, blijer, vaak nostalgisch en gelukkig. Ik ben heel blij dat steeds meer mensen het gaan beseffen. Het zingen van liedjes uit onze jeugd of liedjes die een grote betekenis hebben in ons leven, brengt ontzettend veel teweeg. Zingen doet iets met ons!

Alleen optreden was voor mij op een bepaald moment niet meer genoeg. Ik kreeg steeds meer de behoefte om mensen zelf te laten zingen, zonder angst, zonder rem maar met zekerheid en vertrouwen. Daarom heb ik toen een opleidingen gedaan tot Zangcoach en ik ben mij gaan verdiepen in Stem-zorg. Ik help mensen om meer vertrouwen te krijgen in hun eigen stem, zodat ze vrij kunnen en durven zingen. Prachtig natuurlijk maar ik wilde daarnaast nog meer doen want ik ontdekte dat de behoefte van het zingen bij mensen die zorg nodig hebben nog veel groter is. Juist die doelgroep heeft er onwijs veel baat bij omdat het zingen zo goed voor ons is, lichamelijk is het erg gezond maar geestelijk doet het eigenlijk nog veel meer.

Zingen zorgt!

Ik ben een zorgzaam mensen-mens altijd al geweest en het is me heel lang niet echt duidelijk geweest hoe ik mijn passie voor zang en mijn liefde voor mensen kon combineren, totdat ik het Zorg-zingen ontdekte. Er zo kunnen zijn voor iemand anders, helemaal en onvoorwaardelijk. M’n stem als hulpmiddel inzetten om samen datgene te zingen waar de ander van geniet, van aangaat, van opknapt. En diegene het vertrouwen geven in dat wat ze doen. Samen zingen verbindt, het zorgt voor zoveel prachtige heldere momenten. Het zijn juist die momenten die zo belangrijk zijn voor mensen met geheugenproblemen of dementie. Zij kunnen zijn wie ze zijn en ze kunnen hun naasten laten zien en laten horen dat ze er zijn.

Er zitten stukjes herinnering in alle liedjes en melodieën we kennen, als Zorg-zangers mogen wij deze herinneringen helpen ophalen. Ik ben er heel erg graag voor u en uw naasten als u me nodig heeft.

Specialisaties van Janina

Privé zanglessen en groep-zanglessen

Zekerheid creëren en vertrouwen krijgen in je eigen stem!

Stem workshops

Diverse leuke en leerzame zang gerelateerde workshops
over stem-zorg.

Middagje muziek met Janina

Een muzikale reis door de tijd speciaal voor senioren.

Contact opnemen

Heb je een vraag of zou je graag een Individuele Zangsessie voor jouw dierbare willen inplannen? Neem dan contact op met mij via 06-12515158 of info@zangeresjanina.nl of vul onderstaand formulier in.