Isabel Delemarre

Isabel Delemarre Zorg-Zangeres Zingen in de Zorg

Zorg-Zangeres in Neustadt an der Weinstraße

Als kind al heb ik heel veel muziek gemaakt. Ik had fluit en viool lessen en merkte al snel op hoe gelukkig ik was als ik aan het zingen was en ook hoeveel ik door mijn zang voor anderen kon betekenen. Ik studeerde Klassieke Zang en methodiek aan de Conservatoria van Mannheim en Den Haag en geef inmiddels regelmatig concerten in binnen- en buitenland. Steeds viel mij weer op hoe muziek ons mensen beïnvloedt in ons humeur en onze stemming, hoe muziek kan troosten en opbeuren, hoe wij onze persoonlijkheid ermee benadrukken en hoe wij door muziek in trilling worden gezet.

Tijdens de opleiding “Zingen in de Zorg” hebben wij veel erover gehoord hoe ondersteunend en helpend muziek en vooral zelf zingen is voor mensen met dementie. Vooral voor diegenen die vroeger zelf veel zongen en musiceerden en die vreugde beleven aan het maken van of luisteren naar muziek.

De bekende melodieën van vroeger activeren lichaam een geest en wekken herinneringen op aan belevenissen van heel lang geleden. Opvallend is dat mensen met dementie vaak nog heel goed teksten kunnen herinneren van liedjes uit hun jeugd, want het gedeelte in het geheugen waar deze teksten en herinneringen zijn opgeslagen blijft tijdens de ziekte lange tijd onaangetast.

Graag wil ik eraan bijdragen dat uw naaste door de individuele zangsessies weer meer levensvreugde, activiteit en zingeving mag beleven!

Meer informatie over mij vindt u op www.isabeldelemarre.de.

Specialisaties van Isabel

A Capella

Ik zing heel graag A Capella, dus zonder begeleiding door instrumenten. Met mijn A Capella ensemble “Pur Sang” heb ik twee keer de “Dutch Wedding Award” gewonnen.

Talen

De zangsessies geef ik met veel plezier in het Duits, Nederlands of Engels.

Schaken

Isabel is Internationale Schaakmeesteres – wie wil kan zijn geheugen naast het zingen ook gelijk met een partijtje schaken trainen!

Contact opnemen

Heb je een vraag of zou je graag een Individuele Zangsessie voor jouw dierbare willen inplannen? Neem dan contact op met mij door het onderstaande formulier in te vullen.